Boter bodem

Doe alle ingrediënten in een ruime kom en meng zo snel mogelijk tot een mooi deeg. Als het deeg wat droog blijft, kunt u een eetlepel koud water toevoegen. Vorm van het deeg een bal en verpak deze in huishoudfolie. Laat rusten in de koelkast. U kunt het deeg ook prima een avond van tevoren maken. Vet de rand en de bodem van uw taartvorm goed in. Bedek de bodem van de vorm met bakpapier op maat en vet dit ook in. Verdeel het deeg grofweg in tweeën. Rol van de ene helft een slang en druk deze tegen de randen. Rol het overige deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een rondje zo groot als de bodem. Doe dit in de taartvorm en druk de randen goed aan, zodat de bodem en de rand goed aansluiten. Prik met een vork her en der gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met een laag bakpapier en vul de vorm met keramische blindbakkorrels (of droge rijst of gedroogde bonen). Bak de taartbodem een half uur in een op 175 graden voorverwarmde oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de bodem nog eens een kleine tien minuten, zodat hij mooi goudbruin wordt. Laat de bodem afkoelen en verwijder hem uit de vorm. Nu kunt u deze taartbodem verder verwerken of vullen naar keuze.

INGREDIËNTEN

200 G BLOEM

100 G KRISTALSUIKER

100 G ROOMBOTER

1 EI

SNUF ZOUT