Advocaat Cake

Klop de boter met de poedersuiker met behulp van de garde van de keuken machine licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe, voeg daarna de advocaat en het vanille-extract toe en meng goed. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout. Voeg het toe aan de overige ingrediënten en meng tot er een egaal beslag is ontstaan. Giet het beslag in een ingevet cakeblik of tulband vorm en bak de cake vijftig minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Test of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden te steken. Is de prikker niet schoon? Laat de cake dan nog wat langer bakken. Als de cake gaar is, haal hem dan uit de oven. Laat hem tien minuten afkoelen in het blik en draai hem daarna om op een rooster. Laat volledig afkoelen. Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker voor een mooi effect.

INGREDIËNTEN

250 G BOTER, OP KAMERTEMPERATUUR

100 G POEDERSUIKER

4 EIEREN

125 ML ADVOCAAT

1 TL VANILLE-EXTRACT

250 G ZELFRIJZEND BAKMEEL

1 TL BAKPOEDER

SNUF ZOUT