Home Recepten Boterkoek

Recept

Boterkoek


eenvoudig

90 min

  • 300 gram zachte roomboter
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • een snufje zout
  • 300 gram bloem
  • 1 losgeklopt ei

Bereiding:

Bent u op zoek naar een heerlijke boterkoek? Dan hebben wij het perfecte recept voor u. Hiermee zet u in een handomdraai een smeuïge, romige en smaakvolle boterkoek op tafel.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de boter met de suikers en het zout tot een romig geheel. Meng de bloem erdoor en kneed vervolgens tot een samenhangend geheel. Bedek het deeg met huishoudfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast. Vet een boterkoekvorm in met wat boter. Druk het deeg in de vorm en maak de bovenkant plat. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en maak er met een vork een mooi ruitpatroon in. Bak de boterkoek in ongeveer twintig minuten goudbruin en gaar. Laat de boterkoek afkoelen voordat u hem in stukjes snijdt en serveert.


Share

Bijpassende pakketten - Kaashandel Van Dijk